Healing

Healing er måske verdens ældste behandlingsform. Ordet healing i sig selv betyder jo egentlig helbredelse eller helbrede. Det er værd at bemærke at en healer ikke helbreder. Healing kan hjælpe krop og sind ind i en tilstand hvor selvhelbredelse er mulig. 

Det er den overførsel af en indre tilstand, der omtales som energioverførsel inden for de fleste healingsformer.

Ved en healing overfører healeren healings energi gennem håndspålæggelse eller ved fjernhealing via intention.

Når jeg healer, forbinder jeg mig med søjlen af lys og kommer i en tilstand, hvor jeg både er i tæt sammenhørighed med den åndelige verden og en indre stille meditativ tilstand med mig selv. Intentionen er at være de bedst mulige kanal for lige netop den healing som min klient har brug for. Derefter omslutter jeg den eller dem jeg healer, med søjlen af lys, så vi er i samme energifelt – uanset om vi er i samme rum eller mange mange kilometer fra hinanden, online eller i samme rum.

En healer helbreder ikke, en healer skaber den tilstand som styrker evnen til at selvhelbrede.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis du er syg, så skal du opsøge din læge. Healing kan bruges som et supplement og støtte dig før under og efter medicinsk, kirurgisk eller intensivbehandling. Behandlingsformen kan ikke erstatte den behandling din læge kan tilbyde dig.

Hvorfor healing?

Der er stor forskel på hvorfor mennesker vælger at modtage en healing. Nogle ønsker at sætte gang i en personlig udviklingsproces. Andre for at få arbejdet med belastende oplevelser, følelsesmæssige udfordringer eller fysiske problemer.

Målet med healing er, at genskabe en naturlige balance i din krop, dit sind og din spiritualitet. Den arbejder både på fysiske og psykiske ubalancer.

Min personlige oplevelse er, at det er en behandlingsform, der kan nå ind hvor der ikke nødvendigvis er nogen ord eller forklaringer. Jeg oplever selv, at healing er yderst effektiv til at skabe forandring på alle planer mentalt, følelsesmæssigt, fysisk og spirituelt.

Healing kan bruges, som en afslappende velværebehandling eller den kan bruges som komplementær behandling i et sygdomsforløb. Du kan også bruge healing i forbindelse med din personlige udvikling.  Endvidere er det muligt at bruge healing til at løse op for nogle af dine fysiske eller følelsesmæssige ubalancer.

Sådan foregår en healing

Du fortæller kort om, hvad du gerne vil have at jeg arbejder med under healingen. Derefter ligger du på briksen fuldt påklædt og med et lagen/tæppe over dig og modtager healing i 30-40 minutter.

Efter healingen fortæller jeg, hvad jeg har fornemmet og arbejdet med under healingen. Det er meget ofte information om dine blokeringer og råd i forhold til, at komme videre i forhold til disse. Det er min erfaring, at det at få set på blokeringerne med andre øjne giver en fornyet indsigt, der kan hjælpe healingen yderligere på vej. De fleste oplever, at de har større ro og styrke efter en healing.

Afhængig af hvad der er blevet arbejdet med, kan du opleve, at der efterfølgende vil være fysiske eller psykiske symptomer. Det kan være at du oplever et par dage med influenza eller forkølelse, at du skal tisse mere eller at du får kontakt med de gamle følelser, som vrede, ked-af-det-hed osv.

Det er et led i kroppens selvhelbredelsesproces, som bliver sat i gang gennem healingen. Det kan tage fra et par timer til flere uger. Det kan betragtes som en udrensning af gamle blokeringer, som du ikke længere har brug for. Hvis reaktionerne er meget kraftige, er det selvfølgelig vigtigt at søge læge eller få hjælp til de følelsesmæssige ting via samtaleterapi.

Psykiske lidelser og healing

Healing kan anvendes ved angst og depression. Hvis du har andre psykiatriske diagnoser eller psykiske lidelse, så er der alternative behandlingsformer, der er bedre. Her kan fx nævnes Sindsro.

Uanset behandlingsform og diagnose er det vigtigt at understrege at den alternative behandling ikke er en erstatning for behandling hos din læge eller psykiater. Får du medicin i forbindelse med psykisk sygdom vil jeg anbefale dig altid at tage eventuelle ønsker om ændringer op med en kvalificeret læge, der kan give dig den bedst mulige vejledning.

Forskellige former for healing

Jeg arbejder med flere forskellige healings former. Den basis jeg bruger i alle formerne, er Reiki-healing. Reiki betyder stråle af livsenergi og er en healings teknik med oprindelse i Japan.
Reiki kan gives både fysisk ved håndspålæggelse og via fjernhealing. Det er også muligt at anvende Reiki til at rense et rum.

Reiki er ikke forbundet med nogen form for religion.

De fleste healingsformer har til formål at accelerere den fysiske healings proces og giver adgang til spirituel udvikling. Målet med healing er at balancerer den vitale energi i kroppen for at øger helbred og velvære. Når vi er afslappede og fri af stress, så bliver vores naturlige evne til at selvhelbrede genetableret.

Er der nogen dokumentation for at healing virker?

Der er lavet rigtig mange forskellige forskningsprojekter om healing rundt omkring i verden. Derfor er rigtig meget forskning lavet med udgangspunkt i reiki healing, da denne healings form indeholder et system af håndspålæggelser, der tilsammen kan udgøre en behandling. Derfor er behandlingen tilsyneladende ensartet. Det er dog ikke alle reiki healere, der anvender denne form.

I udlandet begynder healing lige så stille at finde sted på hospitalerne, lande som Spanien, Portugal, Italien og England er Reiki healing blandt andet en del af arbejdet på operationsgangene, og en naturlig del af behandlingen af bivirkninger ved cancerbehandling. Noget af den engelsksproget forskning der er lavet med udgangspunkt i reiki-healing, kan du læse om på https://centerforreikiresearch.com eller for dig som læser svensk https://reikiforbundet.se/reiki-forskning/